آلرژی غذایی در کودکان { حساسیت غذایی }

Dr. Neda Sadat Hakimian
Dr. Neda Sadat Hakimian Isfahan
کد عضویت: System number: 120367

آلرژی غذایی در کودکان { حساسیت غذایی }

برای شروع غذای کمکی والدین باید بدانند که چگونه مواد را شروع کنند و چگونه تست آلرژی غذایی در کودکان را انجام دهند. چه موادی را زیر یکسال بدهند و چه موادی ممنوع است و یا چه مواد حساسیت غذایی می تواند ایجاد کند. با آگاهی از این مسائل مشکلات تغذیه ای شیرخواران و نگرانی های والدین بسیار کمتر می شود.

CDC (مرکز کنترل بیماری های واگیردار) توصیه می کند که بین شروع مواد جدید ۳ تا ۵ روز فاصله باشد و بعد از آنکه مواد غذایی عادی را معرفی کردید به سراغ مواد غذایی مستعد حساسیت بروید. این مواد شامل محصولات شیرگاو، تخم مرغ، ماهی، میگو، بادام زمینی، آجیل، گندم، سویا و کنجد هستند.

تمام این مواد باید زیر یک سالگی برای شیرخوار شروع شوند و ترجیحاً تا قبل از ده ماهگی این مواد تست شده باشند. (مگر در شیرخواران با تشخیص آلرژی به پروتئین گاوی یا …) در صورتی که شیرخوار شما به تخم مرغ آلرژی دارد یا اگزمای شدید دارد، با بهترین دکتر تغذیه کودکان اصفهان مشورت کنید.

بعضی از کتب می گویند موادی که بالقوه حساسیت زایی کمتری دارند را می توان به صورت روزانه به شیرخوار معرفی کرد مثل سیب زمینی، هویج، گشنیز، جعفری، کدو که شانس عدم تحمل در آنها بسیار کم است.

علایم حساسیت یا آلرژی غذایی در کودکان شیرخوار

هرگاه ماده غذایی جدیدی را تست می کنیم، باید مراقب علایم واکنشی و آلرژی باشیم و به پزشک خود اطلاع دهیم. این علایم حساسیت غذایی عبارتند از :

1) بی قراری زیاد یا بد خوابی هنگام خواب کودک

2) نفخ و دل درد

۳) بروز اسهال (افزایش دفعات یا شل شدن بافت مدفوع)

4) وجود خون در مدفوع

5) استفراغهای مکرر

۶) بروز راش یا کهیر به صورت همه گیر (اگر فقط چند راش کنار دهان باشد، معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند)

۷) بروز اگزمای شدید (موارد اگزمای خفیف و متوسط ربطی به آلرژی به مواد غذایی ندارند)

۸) افزایش علایم ریفلاکس شیرخوار

چه مواد غذایی زیر یکسال ممنوع است ؟

هر چه زودتر مواد غذایی در سن زیر یک سال به شیرخوار معرفی شود، تمایل او به خوردن همه مواد بیشتر می شود، اما نادر موادی هستند که نباید زیر یکسال مصرف شوند، از جمله:

  • 1) شیر پاستوریزه به صورت خالص (اما به صورت جوشیده شده در غذاها یا به صورت ترکیبی مثل شیرموز می توان استفاده کرد).
  • ۲) مصرف نمک و شکر یا هر ماده افزودنی شیرین کننده.
  • ۳) مواد غذایی صنعتی و ناسالم مثل پفک، چیپس، شکلات، بستنی، انواع آبمیوه ها و شیرهای طعم‌دار صنعتی، نوشابه و انواع فست فودها مثل سوسیس و کالباس.
  • 4) عسل غیرپاستوریزه که باعث بوتولیسم شیرخوارگی می شود و کشنده است.
  • 5) بعضی مواد را می توان استفاده کرد ولی به علت خطر خفگی باید به شکل های دیگری استفاده کرد. برای مثال مصرف انواع آجیل تا سه سالگی باید به شکل پودر باشد، تمام مواد غذایی گرد و کوچک مثل لوبیا، نخود، انگور، نخود فرنگی و… باید با پشت قاشق له شوند.

چگونه مطمئن شوم که شیرخوارم به غذا آلرژی ندارد؟

بهتر است که غذاها را به صورت تک تک به شیر خوار معرفی کنید تا اگر شیرخوار به آن ماده آلرژی غذایی داشت یا مشکلی پیش آمد، بدانیم به کدام ماده بوده است.

دکتر ندا حکیمیان
دکتر ندا حکیمیان متولد سال ۱۳۶۱ در شهر اصفهان هستم. دوران پزشکی عمومی را در شهرکرد و سپس تخصص کودکان را در شهرهای یاسوج , شیراز و اصفهان طی کردم. در سال ۱۳۸۳ عنوان پژوهشگر نمونه در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد شناخته شدم. در حال حاضر در مطب خود در شهر اصفهان مشغولم. همیشه جز آمال و آرزوهایم بوده که کودکان ایران زمین، طبق اصول روانشناسی تربیت شوند. با گذراندن دورههای تغذیه کودک و ترکیب آنها با مسائل روانشناسی خواستم که امر تغذیه کودک را روتین و راحت کنم و امیدوارم تلاشهایم برای همه والدین سودمند باشد. .
مطالب مرتبط
قبل
بعدی
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از دوره های جدید و تخفیفات ویژه مطلع شوید.

من دکتر ندا حکیمیان ، پزشک کودکان و در عین حال یک مادر هستم. مشتاق هستم که با تکیه بر رفرنسهای علمی و تجارب مادرانه خودم ، اگاهی والدین عزیز را در مورد چالشهای شیرخواران و کودکان افزایش بدهم و در این راه در کنار شما باشم

روز و ساعات کاری
کلینیک دکتر حکیمیان

روزهای شنبه و یک شنبه : ۱۶ الی ۲۱
روزهای سه شنبه و چهارشنبه : ۱۳ الی ۱۷

ساخته شده با

برای مادران و کودکان عزیز

ورود به پنل کاربری
ثبت نام در سایت

مقالات دیگر از Dr. Neda Sadat Hakimian

Pagedone
Resources
Products
©GCORP LLC 2025, All rights reserved.